divendres, 22 de gener del 2010




Ahir hi va haver inundacions a la ciutat.Abans era poc habitual, però diuen que, amb el canvi climàtic (la fi del món?) s'han accentuat i aquesta és la tercera en dos mesos. El conductor que em ve a buscar em va informar de que Sao Paulo era un caos per culpa dels enormes bassals que hi havia a les "marginals", que són com les rondes de Barcelona. Jo ja ho havia vist a les notícies de la tele.


El parking de l'empresa va quedar tot inundat i vaig ajudar a una noia a rescatar el seu cotxe que havia deixat allà tota la nit.


Però, com tothom estava enganxat a les marginals i jo per anar a la feina no hi haig de passar, vaig arribar més depressa que mai!


Avui el conductor m'ha dit que ja no hi ha problema d'aigua, però que està previst que els agricultors tallin la carretera. Espero arribar a l'aeroport!


dijous, 21 de gener del 2010




Donem la benvinguda a un nou lector del blog, JA, que s'ha afegit a la llarga llista de comentaristes que ja teniem.


Aquí teniu una imatge del meu "garito". Avui he cuinat per primer cop, una truita d'esberginia. Semblava dificil en aquesta cuina de la "senyorita Pepis" (els joves busqueu a Google qui era la Senyorita Pepis), però ho ha aconseguit.


A part d'això he sabut que la penya del Barça es pot reunir un altre cop al bar de sempre, de manera que el proper cap de setmana que estigui aquí miraré d'anar-hi a veure si es repeteix el resultat del primer dia que vaig estar amb ells: golejada del Barça i derrota del Madrid.


diumenge, 17 de gener del 2010




Hola, avui un dia més tranquil que ahir. He anat a un parc que es diu Ibirapuera. Es com la ciutadella de Sao Paulo, amb la diferència que deuen ser igual de grans, i a Barcelona no hi ha 22 milions d'habitants com aquí. He passejat una estona i finalment m'he assegut en un banc a llegir. Quan portava uns minuts asseguda, ha arribat un senyor en bici i s'ha assegut al mateix banc que jo. Tenia un aspecte pintoresc, amb els cabells llargs i arrissats. He pensat, "fa pinta de pintor!". El senyor s'ha quedat mirant el meu llibre i m'ha preguntat si estava escrit en català i si jo era brasilera. Li he respós i m'ha explicat que ell és pintor i té una amiga pintora a Tarragona. També m'ha dit que vol estudiar català però no té temps. M'ha explicat que va pintar un quadre que es diu "arbre recolzat" (en català), que és un arbre mig tombat que hi ha en el parc on erem. Després s'ha tornat a posar el casc, ha agafat la bici i ha marxat.





Avui he anat a veure el partit amb la Penya Barcelonista de Sao Paulo. Habitualment es reuneixen en un bar, però avui, amb motiu de la celebració de les 6 copes, han fet un "xurrasco" a casa d'un dels membres, i allà ens hem quedat fins l'hora del partit. Entretant hem pogut viure i veure la derrota del Madrid, que hem celebrat amb molt vi i cava, de manera que en el moment de començar el partit del Barça, ja duiem una bona dosi d'alcohol al cos.

El Ferran, el president de la penya, s'ha ofert a venir-me a buscar per dur-me fins allà (a uns 50 kms de Sao Paulo). Jo he començat al partit amb el meu pessimisme habitual, però contenta en saber que en el pitjor dels casos quedavem a 3 punts del Madrid. El Cristian, un català que fa 4 dies que s'ha instal.lat aquí, m'ha dit que avui el resultat seria 4 a 0. A la mitja part seguia ferm en que el Barça marcaria 4 gols. Quan el Messi ha marcat el quart, l'he felicitat!

O sigui que el meu primer partit al Brasil ha coincidit amb un dia rodó (segons el blog del Sam) on no hi consta que ell (el Sam) ha guanyat 2 a 1.

dissabte, 16 de gener del 2010

Aquí teniu una foto a l'oficina. Ara tot està net i endreçat...esperem que segueixi així. Al darrera podeu veure uns arbres bastant frondosos. Quan van fer aquest edifici, va ser necessari talar uns arbres semblants. Per aquest motiu van tenir problemes i van haver de plantar més arbres dels tallats en una altra zona. Si tinc ocasió ja us passaré unes fotos d'aquests arbres plantats, que avui per avui són escanyolits i raquitics!. Em va semblar curiós que en un pais on cada dia deforesten a la selva amazónica cententars d'hectarees, es posin així per quatre arbrots tallats en mig d'una ciutat bruta i contaminada!

divendres, 15 de gener del 2010


Avui m'he adonat de que l'altre dia vaig ficar la pota i pot ser que en el programa de la Mònica algú la fiqués també. Suposo que recordeu que diumenge, li vaig estar ensenyant paraules en portugués. La Mònica estava interessada en paraules que fan gràcia o que volen dir coses diferents en català i en portugués: pegar vol dir agafar. Quan ja acabavem vaig recordar una paraula que em fa molta gràcia. En el trajecte de l'hotel a la feina, passo sempre per una zona molt cutre on hi ha bars i botigues de pneumàtics. Al llarg d'aquesta zona sovint veig escrita la paraula borracheria. Com em va fer pensar en borratxo i la zona té bars, pensava que era la manera d'anomenar aquests locals on la gent hi va a prendre alguna cosa. No obstant, com podeu veure per la foto, borracheria és pneumàtic! Espero que la Mònica no li expliqués aquesta paraula al seu colega de la ràdio. L'he intentat escoltar per internet però no el trobo!