dimarts, 5 d’octubre del 2010


Seguint amb el circ brasiler, és a dir, les eleccions que van tenir lloc el passat diumenge, com ja imagino sabeu, Dilma va guanyar. No obstant no va tenir el 51% necessari per no haver de fer una segona volta. Amb només un 46% cal esperar al diumenge 31 d'octubre per saber "o que acontece"...

Si el tercer candidat recolza al segon podria ser que guanyessin a Dilma, ja que el segon va tenir un 31% dels vots i el tercer 19%. Aquesta és l''opcio que a mi m'agradari.
Afortunadament a l'estat on estem desenvolupant el projecte que fa que jo estigui aquí, ha guanyat a la primera ronda un candidat continuista. Per tant no es preveu que modifiquin les lleis i el projecte pot tirar endavant.

El pallasso Tiririca és el candidat que ha obtingut més vots de tots, aproximadament 1.2 millons de persones el van votar. Sembla ser que la llei brasilera regula fins i tot com ha de ser la foto de les persones que surten a la pantalla de l'ordinador utilitzat per votar. Els candidats han d'anar ben vestits, i en el cas dels homes amb corbata. Així doncs, el pallasso (que podeu veure a la foto), que durant tota la campanya anava vestit de pallasso, duia sempre una foto enganxada al pit amb la seva imatge amb corbata. Aixi tots els analfabets del pais (que en son molts) el podien reconeixer a l'hora de votar.

Romario va obtenir més de 128.000 vots, el que li ha donat un lloc com a diputat federal. Bebeto només va obtenir 28.000 vots però tot i així és diputat regional. No se com ha quedat "la mujer pera" però sincerament, amb aquest panorama suposo que haurà fet un bon resultat.
Veient tot aquest espectacle, em sap greu no poder votar.

1 comentari:

albert ha dit...

No m'estranya que el Romário tingui tants vots si hi ha tants analfabets. Quan veuen la seva imatge segur que el reconeixen de seguida i els sembla la millor opció.
Adéu!