divendres, 1 d’octubre del 2010


Diumenge hi ha eleccions al Brasil. Es voten 5 coses diferents de cop. El president del pais, el president de l’estat, senadors i no se que més...Cada persona ha d’emetre 5 vots. Amb l’elevat índex d’analfabetisme que hi ha podeu comptar quin liu es deu fer la gent. Això si, el vot és electrónic. Posen equips a tot arreu, fins i tot a la selva amazónica, i la gent pot votar veient la foto del candidat. Aquí les eleccions es fan en dues tandes sempre i quan a la primera no hi hagi cap partit que guanyi per més del 51% .Si no és així, els dos primers es presenten a la segona tanda, i que guanyi el millor. Sembla ser que dels dos candidats que poden guanyar, té més opcions la Dilma Rousseff .Ella és la successora de l’actual president el Lula (el nom del qual vol dir calamar).
L’altre candidat, el Jose Serra, és l’actual governador de l’estat de Sao Paulo. M’han dit que hi ha candidats de tots tipus i que no em perdi el programa de propaganda electoral que fan a la cadena Globo sobre les 8 de la tarda. Hi ha candidats que són i fan de pallasso, i per tant surten fent de pallasso en el programa. El vot és obligatori. Aquells que no voten poden tenir problemes. Per exemple, cal presentar el comprovant d’haver votat per obtenir o renovar el passaport. Fins fa pocs anys, el dia de les eleccions s’aplicava la “llei seca” : no es podia vendre alcohol en tot el dia, ni als bars ni als comerços, enlloc.
Ara sembla ser que això ja no és així de manera que espero poder prendre’m una cervesa mentre miri el Barça – Mallorca.

1 comentari:

albert ha dit...

Interessant. Saps que tots els candidats (més importants) a les eleccions de la Generalitat, fan una xerrada a Esade a partir de la setmana que ve? Sort que és opcional...

Per aquí diuen que Romário i Bebeto s'han presentat a les eleccions. En saps alguna cosa?
Adéu!