dimecres, 21 de març del 2012

Trakai



Ahir vam anar a sopar Trakai, una ciutat a uns 30 km de Vilinius on hi ha un castell molt bonic, tal com podeu veure a la foto. La ciutat està envoltada de llacs (22 en total) o sigui que imagino deu ser com una petita illa. Trakai va ser la capital de Lituània durant uns anys, i Lituània va ser el pais més gran d'Europa durant el S XIV. El sopar va estar bé, deixant de banda que de postres hi havia "crema catalana" que de crema tenia poc i de catalana menys. Entre altres coses tenia unes herbes amb gust a menta. Jo, imaginant el que podia ser, vaig demanar l'altra opció del menú, temptacions de Xocolata.



Avui anem al museu del Genocidi i després a sopar a un lloc que es diu Fortos Dvaras. Això és tot per ara, plou, neva, plou, neva ,plou i neva...



dilluns, 19 de març del 2012

Vlinius





Avui sóc a Vilnius. Es la capital de Lituània, un dels països bàltics. Té una població d'uns 600.000 habitants i hi fa una rasca considerable. Hem sortit a donar un volt i ha començat a ploure, finalment era neu. Pels carrers encara hi ha neu de l'anterior nevada. Aquí diuen que ja és primavera...





Vilnius té un equip de futbol que fa temps que no guany cap títol. La lliga (aquí anomenada A Lyga) la va guanyar per darrer cop l'any 1999. El Vilnius juga a l'estadi de Žalgiris amb capacitat per 15.000 persones. Però crec que aquest ciutat és més important per l'equip de bàsket que pel de futbol. De fet hi ha dos equips importants, el BC Lietuvos Rytas que juga al Siemejns Arena i el BC Sakalai


És una ciutat bastant moderna, neta ia amb un centre agradable per passejar-hi...quan la temperatura supera els zero graus, cosa que no passa avui! A la foto podeu veure la Catedral, de la qual no us en se dir res ja que he prioritzat la informació fubolística.





dijous, 15 de març del 2012

Brighton



Brighton és un lloc agradable, i el fet que faci una bona temperatura i sol ajuda a que la sensació sigui aquesta. És una ciutat d'uns 400.000 habitants i de fet està formada per Brighton, Hove i alguna població més. La platja, si se li pot dir així, no és de sorra sinó de petites roques, i per tant no deu ser gaire cómode per anar-hi. M’han dit que aquest dissabte es preveuen temperaturas de 17ºC i per tant la platja estarà plena. Es temperatura quasi d’estiu per ells, com és la fi del món.
He sabut que el Brighton i Hove Albion està sent l’equip revelació d’Anglaterra. Fa 5 anys no eren més que un equip que estava a la 5ª divisió i aquest any té opcions de passar a 1ª. Vaja, que poster l’any que ve estarem mirant un Everton-Brighton…El sobrenom "Seagull" potser perqué és el pajarraco que més sobrevola la ciutat? jo encara no n'he vist cap.
El Paul McCartney té una casa aquí, molt a prop de l’hotel on ens allotgem. Potser avui tinc ocasió de passar per davant.