dijous, 17 de desembre del 2009


Seguint els consells recollits en els nombrosos comentaris que he rebut, m'he començat a informar sobre temes de futbol d'aquest pais. Com ja és sabut, hi ha moltíssims equips. Com hi ha molta pobresa, els nens que viuen al carrer, es passen el dia xutant pilotes, i si viuen a la costa ho fan a la platja.

La lliga comença al maig i acaba al setembre. No obstant fa temps que diuen que volen canviar el calendari, i seguir el que es fa a Europa (de Setembre a Juny). Si ho fan així, però, agafaran tota la calorada de l'estiu (com a mínim a Sao Paulo). A més a més hi ha la lliga de cada estat. No tots els estats en fan (de moment desconec quins estats si i quins no).Aquesta lliga es juga durant els mesos en que no hi ha lliga brasilera, o sigui de Desembre a Maig.

Suposo que no us he donat gaire informació que no sabessiu, però jo ja he aprés alguna cosa del futbol local, i en canvi no se fer cap plat brasiler.

Aquí no paren de dir que el C.Ronaldo i el Kaka han sortit juntets de l'armari.

dimecres, 16 de desembre del 2009



Sam, com pots veure a la foto, la teva idea ja està posada en práctica.

Avui, per primer cop, he passejat pel carrer. He constatat que aquesta ciutat és horrible, fa pudor a combustible mal cremat i és un caos. No obstant, li vull buscar algun encant per si hi haig de passar molts dies, encara que de moment no el trobo. Potser m'hauré d'aficionar a la lliga brasilera? potser hauré de mirar temes gastronómics i fer classes de cuina? ja veurem. Us semblará bé que per sopar us faci feijoao, capixaba o moqueca, enlloc dels plats que cuino ara?

dimarts, 15 de desembre del 2009


Hola:

Ja fa un dia que sóc aquí i no para de ploure. Sembla ser que és normal. No obstant, la setmana passada, va diluviar i es va desbordar el principal riu de Sao Paulo. Degut a això la ciutat va quedar col.lapsada i moltes empreses (i suposo que escoles), van fer marxar els treballadors a casa per evitar que no poguessin arribar-hi i haguessin de fer nit a l'oficina.
De totes maneres aquí deu ploure-hi tot l'any, perquè la darrera vegada que vaig venir també plovia molt i també em van dir que era normal.

Això si, no fa gens de fred. Quan pregunto a tothom que faran durant les vacances de Nadal, la majoria em contesten que aniran a la platja! Pels carrers hi ha abets de Nadal i pares noel com a Barcelona, encara que seria més apropiat fer palmeres de Nadal i que el vestit vermell del pare noel fos un banyador i una tovallola.